Steenhuis Diervoeders
 
Home | Wie zijn wij? | Producten | Prijslijst | Contact
 
 

 Producten

 Horsefood
 Rapsodie Strooisel
 Sectolin Horsecare
 Hadivo

   
PRODUCTEN

Terug naar de top van de pagina

HORSEFOOD 'The Best'

als alleen het beste goed genoeg is!

Alvorens het Van Gorp-Teurlings speciaal voederassortiment toe te lichten, geven wij u enkele practische adviezen inzake opfokken, (onder-)houden van paarden, pony's, dekhengsten, merries, veulens en jaarlingen.

 • GEEF uw paarden naar functie en aan levensfase gebonden voeders!
 • VOEDER uw paarden op vaste tijden!
 • VOEDER uw paarden eerst ruim voldoende hooi of ander ruw voeder en daarna krachtvoeder (niet meer dan nodig)!
 • GEEF uw paarden voldoende schoon, vers water! Niet te koud!
 • MAAK de stallen, de voeder- en drinkbakken regelmatig schoon!
 • ZORG voor een goede bodemdekking!
 • LET OP voldoende ruimte met frisse lucht en voldoende licht!
 • GEEF uw paarden voldoende beweging!
 • ONTWORM uw paarden regelmatig!

  HORSEFOOD is deelnemer aan het FNM paardenconvenant inzake schadelijke stoffen. Alle HORESEFOOD grondstoffen zijn 'natuurlijk' plantaardig.

  Normaal lopen vitaminen terug in waarden tijdens het persen en bij opslag. Daarom zijn de meeste vitaminen in alle HORSEFOOD paardenvoeders gecoat dwz beschermd door een laagje. Hierdoor blijven de vitaminen stabiel en behouden hun waarden! Tevens gecoate biotine voor een glanzend haarkleed en sterkere hoefkwaliteit. Natuurkruiden en zink-methionine zijn in de meeste HORSEFOOD paardenvoeders (zie voederanalyse toegevoegd voor een beter welzijn van uw paarden, geven een méér glanzend haarkleed en een betere hoefkwaliteit. HORSEFOOD paardenvoeders hebben constante amenstellingen en waarden!

  Waar op te letten bij de aankoop van paardenvoeders:
  Met name het ruw celstof- en ruw vetgehalte zijn bepalend voor de kwaliteit van paardenvoeders.
  Attentie: Paardenvoeders met een ruw celstofgehalte lager dan 10% en een ruw vetgehalte van plantaardige stoffen hoger dan 4%, hebben een hogere energiewaarde, zijn gemakkelijker verteerbaar en derhalve in kilo's minder te voederen voor dezelfde resultaten!
  HORESEFOOD voldoet hier uitstekend aan.

  KRACHTVOEDER

 • Horsefood prestatiebrokken 900
  Bevatten ca. 55% granen t.w. 25% haver, 15% gerst, 10% mais, 7.5% tarwe. Laat eiwit, verteerbaar ruw eiwit paard 9%. Zeer hoge VEP waarden 900 en een hoge zetmeelwaarde van 33% geven uw paarden ruim voldoende energie om topprestaties te kunnen verrichten. HORSEFOOD prestatiebrokken hebben een laag ruw celstofgehalte, zijn derhalve gemakkelijk verteerbaar, bevatten geen reststoffen! Staan borg voor een mooi droog paard en hard op de benen!
  Te voederen ca. 2-3 kg per dag per paard (500kg), 1 kg per inspanningsuur (zwaar) extra bijvoederen.

 • Horsefood conditiebrokken 875
  Laag eiwit, verteerbaar ruw eiwit paard 9%, hoge VEP waarde 875. Licht verteerbaar i.v.m. laag ruw celstofgehalte, bevatten weinig reststoffen. Mede door toedoen van uitgebalanceerde voedings-, mineralen-, en vitaminengehalten met de juiste en smakelijke grondstoffen staan HORSEFOOD conditiebrokken borg voor een optimale voederopname en geven uw paarden voldoende conditie om alle prestaties te verrichten.
  Een complete competitiesportbrok, een echte alleshebber, alleskunner, dus sterk aan te bevelen, zeker voor maneges!

 • Horsefood basisbrokken 845
  Laag eiwit, verteerbaar ruw eiwit paard 8,5% en 845 VEP waarde, HORSEFOOD basisbrokken meest geschikt voor paarden, die weinig werkzaamheden verrichten. Smakelijke, harde brokken met constante waarden en samenstelling.

 • Horsefood slobbermeel 940
  HORSEFOOD Slobbermeel met een hoge VEP waarde 940, hoog zetmeelgehalte 35% en hoog vergehalte ca. 8%, van plantaardige oorsprong, geven uw paarden "een langer uithoudingsvermogen" duidelijk merkbaar bij extra zware inspanningen. Mede door veel mais en veel lijnzaad uiterst geschikt voor méér vleesgewicht bij paarden, die teveel zijn teruggevallen!
  Resultaat reeds na ca. 6 weken merkbaar, enkelvoudig voederen met goed hooi. Advies: daags voor voederen het slobbermeel heet maken en handwarm voederen.

 • Horsefood paardenbrokjes Kernmix
  Te voederen aan paarden, die veel kuilvoeders enof granen krijgen.
  HORSEFOOD paardenbrokjes Kernmix bevatten een 3 maal hogere dosering van mineralen-, sporenelementen en vitaminengehalten, eveneens een 3 maal hogere dosering natuurkruiden, zink-methionine en gecoate biotine. Zeer geschikt voor vitaminen-mineralen kuur. Te voederen per dag per paard: 12 kg tot max. 1 kg per dag, afhankelijk van paardgewicht, leeftijd en functie.

 • Horsefood Merriebrokken Beta 920 met gecoate Beta-carateen 50mg/p.kg., extra foliumzuur en extra gecoare vit. E voor een betere vruchtbaarheid
  Te voederen ca. 2 maanden voor bevruchting tot 1 maand na drachtigheid i.v.m. maximale werking gecoate Beta-caroteen en/of te voederen 3 maanden voor einde dracht tot na afspenen veulen met betrekking tot optimale voeding voor de merrie. Gecoate zuivere Beta-caroteen blijft stabiel in gehalten, beschermt de jonge dracht! Verhoogt tezamen met extra foliumzuur en extra gecoare vit. E het bevruchtingspercentage van 78% naar 91%. Zorgt tevens voor betere henstigheid van de merrie!
  HORSEFOOD merriebrokken Beta bevatten zeer hoge voedings-, mineralen-, vitaminen en aminozurengehalten en staan borg voor voldoende 'brandstof' voor de merrie om een gezond en vitaal veulen in haar te ontwikkelen. Eveneens geschikt voor dekhengsten.

 • Horsefood veulenkorrels start 920 met melkpoeder
  Bevatten granen, melkpoeder, sojax, optimale voeder-, mineralen-, vitaminen- en aminozurengehalten, extra foliumzuur en extra gecoate vit. E. HORSEFOOD veulenkorrels staan borg voor een optimale jeugdgroei van een gezond, sterk en vitaal veulen.
  Te voederen aan veulens vanaf opname (2e week) tot ca. 1 jaar, daarna te voederen HORSEFOOD jaarling/merriebrokken.
  Attentie!: geef uw veulen goed hooi en voldoende beweging.

 • Horsefood jaarling/merriebrokken 900
  Volwaardige en hoge voeder-, mineralen- en vitaminengehalten geven uw jaarlingen en merries een optimale groei en ondersteuning om zich goed te kunnen ontwikkelen.
  Te voederen aan jaarlingen vanaf 1 jaar tot ca. 2,5 jaar, daarna HORSEFOOD prestatie-, conditie- of basisbrokken. Eveneens te voederen aan merries vanaf drachtigheid tot ca. 8 maanden, daarna HORSEFOOD merriebrokken Beta.


   

  Terug naar de top van de pagina
  Rapsodie
  Topkwaliteit stalstrooisel!
  Rapsodie is een puur natuur koolzaadstro- produkt. Dit koolzaad wordt milieuvriendelijk verbouwd en bevat geen bestrijdingsmiddelen. Het koolzaadstro wordt gehakseld en dusdanig stofvrij gemaakt. Speciaal voor paarden die lijden aan luchtwegenaandoeningen is dit dé oplossing. Rapsodie heeft het grootste absorptievermogen van alle stalstrooisels omdat de binnenkant van de strostengel een zachte viltlaag bevat. Tevens is het ammoniakbindend. Wat betekent dat er minder snel natte plekken en stank ontstaan. Door de praktische maat van de balen is Rapsodie minder arbeidsintensief. Door het stelselmatig verwijderen van de paardenmest en het bijstrooien is Rapsodie zeer zuinig in verbruik.

  Een belangrijke factor is dat bij een goede voeding en verzorging, de paarden het koolzaadstro niet eten. Rapsodie composteert snel (ong. acht weken) in een hoogwaardig meststof. Deze meststof is een zeer goede bemesting voor tuin- en akkerbouw.

  Gebleken is dat paarden beduidend minder hoefproblemen hebben bij gebruik van Rapsodie stalstrooisel. Naast het aanzienlijk praktisch werken zal Rapsodie veel bijdragen aan het welzijn van zowel paard als ruiter, zeker als het paard lijdt aan problemen aan luchtwegen en/of hoeven.

  Een belangrijke factor is dat bij een goede voeding en verzorging, de paarden het koolzaadstro niet eten.

  Rapsodie composteert snel (+ acht weken) in een hoogwaardige meststof. Deze meststof is een zeer goede bemesting voor tuin- en akkerbouw.

  Gebruiksaanwijzing:
  - Drie balen Rapsodie per paardenbox uitstrooien
  - Naar behoefte om de ong. drie dagen een halve baal bijstrooien
  - Voor optimaal comfort dient u mestballen dagelijks te verwijderen en natte plekken bij te strooien
  - Na twee á drie maanden de box compleet uitmesten

    
   

 • Hoogste vochtopnamepercentage van alle bodemstrooisels
 • Voorkomt hoefproblemen
 • Composteert in ong. acht weken
 • Koolzaadstro is een prima bemesting
 • Handzaam verpakt in balen van 25 kg
 • BTW-tarief van 6 %


   

  Terug naar de top van de pagina

  Sectolin Horsecare


  Ontwormmiddelen en aanverwante artikelen.


   

  Terug naar de top van de pagina

  Hadivo


  Honden- en Kattenbrok, Kippengraan enz.
 •    
   
  Copyright 2006 - Steenhuis Diervoeders